Leroy Sané: Snelheidsduivel met spijt van tattoo

Bundesliga, Duitsers, EK-sterren, Premier League

Leroy Sané heeft zichzelf op zijn rug laten tatoeëren, juichend na het doelpunt dat jij maakte in de Champions. Hij moest er vier dagen pijn voor lijden. En nu heeft hij spijt. Het doelpunt dat Sane viert op het kunstwerk op zijn rug is de 5-3 die hij maakte in een razendspannende wedstrijd tegen AS Monaco. Jammergenoeg was het doelpunt voor Manchester City niet genoeg om de volgende ronde te halen. 

Vorig seizoen stapte Sané over naar bayern Munchen en nu heeft hij ook de tatoeage laten veranderen. Het logo van Manchester City is veranderd in het logo van het shirt van het Duitse nationale elftal. Die kan blijven staan, ook als Sane straks weer eens van club verandert. 

‘Ik was jong, vandaag zou ik een andere keuze maken’, zei Sané tegen de Duitse krant Der Spiegel. ‘Ik was het type dat eerst tegen een muur op moest lopen, zelfs als het pijn deed. Pas daarna kon ik ervan leren.’ 

Als Sane last heeft van enige zelfoverschatting dan valt hem dat te vergeven. Hij komtuit een indrukwekkend nest. Zijn moeder was een topturner en behaalde op het onderdeel rythmische gymnastiek een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Los Angeles. Zijn vader, Souleymane Sané is 55-voudig international voor Senegal. En pa en ma Sane aarzelden niet om de druk op te voeren. Zijn voornaam Le Roy moet worden uitgesproken als le Roi: de koning. En alsof dat niet genoeg is, zijn voornaam verwijs bovendien naar Français Claude le Roi de bondscoach die zijn vader opriep voor het nationale elftal van Senegal. 

Geef een antwoord