Edgard Davids: Bebrilde strijder was happy met Zidane aan zijn zijde

Eredivisie, Europa, Nederlanders, SerieA

Het topvoetbal kwam Edgar Davids niet aangewaaid. Als jochie bezocht hij drie keer de open dag van de Arena, schrijft het Algemeen Dagblad in 2002, en steeds werd hij afgewezen. Pas na een oefenwedstrijd van zijn club Schellingwoude tegen de Ajax Jeugd kon hij er eindelijk terecht. Hij mocht bij Ajax in de B1 beginnen, maar werd al snel teruggestuurd naar de B2, omdat jij niet goed genoeg zou zijn.
Met medetopper Zinedine Zidane, beleefde Edgar Davids zijn hoogtijdagen bij Juventus. Een computeranalyse van Prozone, toonde aan dat in die tijd 90 procent van Davids’ passes naar zijn Franse vriend gingen. ‘Scheidsrechters moeten Zidane en andere grote spelers beter beschermen’, zei Davids in zijn Juventus-tijd tegen het Dagblad van het Noorden. ‘Tijdens de wedstrijd zie ik heel veel gemene overtredingen tegen hem. De tegenstanders willen hem provoceren en uiteindelijk krijgen ze hem zover dat hij zijn controle verliest.’

De legendarische Fiat- en Juventus-patriarch Gianni Agnelli was een groot bewonderaar van de Nederlander en noemde hem de ‘bebrilde strijder’. Nadat Zidane in 2001 vertrok naar Real Madrid had Davids het lastig bij Juventus, waar hij sinds 1997 met hem samenspeelde. In 2004 mocht hij eindelijk vertrekken naar Barcelona en het seizoen daarna werd hij met de club kampioen.

Geef een antwoord