VALENCIANEN DROEGEN HEM OP HUN SCHOUDERS NAAR HUIS

Na een 4-1 overwinning op Atlético Madrid, met drie doelpunten van Faas Wilkes, droegen de inwoners van Valencia hem op hun schouders naar huis, een eerbetoon dat normaal alleen stierenvechters ten deel viel. Volkskrant-journalist Willem Vissers tekende dit verhaal op uit de mond van voetbalverslaggever Sierd de Vos en meldt er direct bij dat Wilkes zelf heeft verteld dat hij maar tot de auto werd gedragen.

Faas Wilkes verbeelde zich als tienjarige al hoe hij als international zou spelen. schijnbeweging naar links, bal van de ene naar de andere voet, schijnbeweging naar rechts. Wilkes pingelde bij HION iedereen voorbij, schriJven Mik Schots en Jan Luitzen in Oranje Magie. Dat Wilkes in Spanje een grootheid was staat buiten kijf. In 1954 werd hij in Spanje gekozen tot voetballer van het jaar. Alfredo di Stéfano moest het doen met een tweede plaats.

Dat Wilkes in Spanje een grootheid was staat buiten kijf

Geef een antwoord